Дрво

Дрво у ентеријеру ствара осећај топлине. У ентеријеру се дрво може користити у најразличитијим облицима, бојама, текстурама и дезенима. У нашој понуди можете пронаћи рустичне плоче дрвета које су постале тренд број један када је у питању уређење ентеријера. Као завршну обраду дрвета користимо еколошко уље Рубио који нам омогућава природан додир са материјалима, лако се одржава, отпоран је на топлоту, водонепропусност, као и широк спектар боја.

Завршна обрада: еколошко уље Рубио.
У нашој понуди нудимо следећу селекцију дрвета:

Храст

Елеганција и моћ храста се у нашем дугогодишњем искуству најбоље показала у изради столарије, столова, столица, рамова фронтова са испуном од фурнираног медијапана, комода, кревета, популарних облога зидова у виду дрвених летвица у најразличитијим димензијама али и у неким мањим облицима као што су ручкице на намештају.

Од давнина је у дворцима, краљевским палатама и историсјким музејима храстов намештај заузимао посебно место и сматра се породичном драгоценошћу.

Годови су врло крупни, изузетно видљиви и упечатљиви због чега је овај материјал најтраженији у нашој индустрији.

Рустик храст

Храст рустик се разликује у односу на храст својим неправилним, како ми волимо да кажемо ,,немирним“ годовима, пукотинама, чворовима, необичним облицима и разним другим допадљивим неправилностима. Посебно се истиче у комбинацијама са металом пластифицираним у црну боју.

Најтраженији материјал за плоче столова, шанкова, разне облоге, упечатљива врата, комоде као и разни други елементи ексклузивних модерних ентеријера.

Из наше понуде можемо издвојити и рустик храст у који је наливена епокси смола која може бити у боји коју Ви изаберете. Епокси смола се улива у природне пукотине дрвета или између две или више плоча неправилног облика. На крају самог процеса обраде плоча добија се идеално равна плоча заштићена уљима или лаком по Вашем избору. Такође завршна обрада плоча од рустик храста може бити глатка или четкана и на тај начин додиром доживљавамо потпуну природност овог материјала.

Јасен

Јасен је умерено тврдо дрво светло кремкасте боје које има јединствену естетику која допуњује било који простор. Светлост на њега оставља изузетан утисак дајући му невероватан сјај.

Јасен је неизоставан у скандинавском тренду дизајна ентеријера. Ово дрво је познато по својој жилавости и савитљивости и одличан је избор за израду прозора и врата. Ако Вам је потребно дрво које треба да поднесе ударце или напрезања јасен је прави избор за Вас.

Орах

Орах је врста тамно-смеђег дрвета, са згуснутом и зрнастом структуром.

Овај материјал се посебно истиче бојом која варира од млечно браон до боје чоколаде. Његове карактеристичне шаре и боја долазе од стуктуре самог дрвета, спољашњи део стабла је светлије боје у односу на средишњи део дрвета који је тамније боје. Спољашњи део стабла има типично светлију боју јер садржи хранљиве састојке самог дрвета.

Ово дрво као и сва друга премазујемо уљем које га штити и гарантује безбедност коришћења дуги низ година.

Ариш

Врста четинара која је најзаступљенија у шумским пределима држава северне хемисфере као што су: Сибир, Кина, Монголија, Северна Америка али се може пронаћи и у Центалној Европи. Ариш је најтеже дрво међу четинарима.

Одликује га изузетна чврстина, дуговечност, велика отпорност на атмосферске утицаје, врло је издржљив у додиру са водом и има добру отпорност на гљивице. Примењује се при производњи монтажних кућа као главни материјал за спољне и унутрашње зидове али исто тако може да се користи и у уређењу ентеријера.

Сапили

Сапили је члан породице махагони, и пореклом је из тропске Африке и расте до невероватних димензија (до висине 45м и пречника 10м). Теже је и теже од афричког махагонија, тежине око 640 кг / м3 када се осуши.

Дрво сапилија има тенденцију да затамни годинама, од златне браон до тамне, браон-црвенкасте боје. Ово дрво се одликује добром трајности, густином и снагом. Може се користити и у ентеријеру и у екстеријеру. Сапили има одличан однос цене и квалитета.

Трешња

Компакно дрво деликатне црвенкасто смеђе боје. Користи се за израду намештаја мањих димензија.

Дрво трешње је чврсто и отпорно на ударце. Лако се обрађује, полира и омогућава савршено глатку површину. Намештај од дрвета трешње може употпунити Ваш класичан, удобан ентеријер дајући му дозу интимности.

Дрво трешње можете комбиновати са светлијим нијансама као што су бела, крем, беж итд.

Бор

Многи често бор сматрају неинспиративним за намештај и ентеријер. Заправо, бор има много савремених примена.

Ово дрво је дуготрајно, а намештај од боровине не практично неуништив. Ако изаберете бор за ваш ентеријер можете постићи добро уређен, светао, простран, модеран и ,,чист“ простор. Визуелни ефекат овог дрвета делује умирујуће.

Користи се за израду врата, полица, фронтова и осталих елемената равних линија.